A PONTOS KÉP VÁLLALATA PÉNZÜGYI MŰKÖDÉSÉRŐL, A PROFITRÓL, KÖLTSÉGEKRŐL – ÉS AZOK összefüggéseiről.

A PROD felépítésének köszönhetően már alapértelmezetten az adatokat online lehet rögzíteni és kinyerni.

A készletkezelésben megjelenő alkalmazás – akár rádiófrekvenciás eszközökön – biztosítja a könnyű és gyors készlet részlet (LOT) szintű készletmozgás könyvelést. Ez alapot teremt a gyártási folyamat teljes automatizálására készlet részlet mélységben.

A natív terminálfelületeken a munkaállomásokhoz rendelt dolgozók elvégezhetik az adminisztrációt, így a mennyiségi nyilvántartáson túl a dolgozói idő lejelentések is megjelennek az előállítási és karbantartási munkák során.

Az előállítás melléktermékeinek életútja – legyen az selejt vagy hulladék – részletesen követhető. Így a teljes operatív működés analitikussá és automatikusan könyveltté válik. A rendszer a teljes ellátási lánc lépéseit leköveti, a releváns számviteli adatokat letárolja, és a kalkuláció segítségével pontos riportot készít ezekről.

A kalkuláció futtatásakor az egyes szinteken a számítási és könyvelési algoritmus készletrészletekhez történik, a beszerzett vagy gyártott cikkek esetén is. A fix és változó költségek kezelésére egy felosztó modult integráltunk az alkalmazásba, mellyel az adott költségeket (például értékcsökkenés, bér, karbantartás stb.) automatikusan készletrészletekhez rendelheti.

A szoftver képes kezelni a termelési folyamatok sajátosságait, mint a visszabontás vagy teljeskörű selejtkezelés. Emellett az egyes kalkulációk korlátlanul visszatörölhetőek és újrakezdhetőek.

Az automatizmusok végeredménye egy olyan átfogó és könnyen átlátható kimutatás-halmaz, amely rálátást ad egy-egy cikk LOT szintű önköltségére, amelyet a rendszer a számviteli megfelelés minden pillanatban biztosít. Ezzel olyan döntési előnyt ad, ami lehetőséget ad a versenytársak megelőzésére.

Könyvelés

Automatikus árfolyambetöltés

A tranzakcióknál több devizanem kezelése

Kontírozás egyszerre több könyvelési dimenzióban (számlaszám, költséghely, projektkód)

Paraméter-állományokban beállított értékek alapján a rögzített tranzakciók automatikus kontírozása

A cikkhez tartozó készlet főkönyvi számláinak automatikus beállítása

Feladások készítése a vállalat könyvelési rendszere számára kimenő számla, beérkező számla és a készletek vonatkozásban