GYORSÍTOTT, PONTOS NYILVÁNTARTÁS, HIBÁK NÉLKÜL

W

Bármilyen raktárkezelő rendszerrel szemben az egyik legfontosabb elvárás, hogy azonnali, pontos készletadatokkal szolgáljon.

W

Hogy pontosan tudjuk mi, milyen loton, hol, melyik tárhelyen található, mennyi van belőle, meddig használható fel, mikor számolták meg utoljára, kinek a tulajdona – és így tovább.

W

A PROD logisztikai folyamatait úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen ennek a követelménynek – de ezen túl is mutatnak a képességei. A rendszer nem csak a múltbéli, de a jövőbeni készlet információkat is gyorsan szolgáltatja a tervezetten zajló árumozgatások segítségével.

W

Az érkező áru bevételezésére minden valós körülmények között előforduló esetben van gyors lehetőség, még akkor is ha nincs semmilyen megrendelésünk az adott beérkezésre, csakúgy bejött valami.

W

A MOB raktári alkalmazás gyors raktár-, tárhely- és készletazonosítást teszt lehetővé, a készletmozgásokat online adminisztrálja és így kiterjeszti a Prod képességeit.

Tervezési szint

Mozgatási tervek kezelése csoportosan, azok kötegelése, amivel a raktárak közötti mozgatás irányítottan történhet.

Kompakt felület egy vagy csoportosan meghatározott több tételkód minden értelmezhető készletére (jelen, múlt, jövő): azonnal, bárhonnan elérhető, ahol a képernyőn megjelenik a tételkód, így a munkaidő nem információkereséssel telik.

Különböző raktártípusok kezelése, amivel az automatizmusok eligazodnak a raktárak és tárhelyek között, és a rendszer a legkülönbözőbb raktárkezelési folyamatokat is képes kezelni.

Alapértelmezett tárhely alapú raktározás, tömeges raktárkezelés, amivel megfelelő részletezettséggel kezelhetőek a raktári kapacitások.

Részletes raktárosi jogosultságkezelés, amivel a készletek kezelése és az egyéb raktári folyamatok irányítottan, tervezetten valósulnak meg.

Leltározási ciklusidő kezelése, amivel minden készlet mennyisége ciklusidőben megfelelő lesz.

Bevételezés/Érkeztetés

A bevételezés minden várt és nem várt helyzetben lehetséges, de az is rögzíthető, beérkezett valami, de még nem tudjuk vagy akarjuk tételesen beazonosítani, mert csak azt akarjuk rögzíteni, hogy egy adott beszállítótól áru érkezett.Így a bevételezés pontosan lekövethető, kiskapuk keresése nélkül.

A bevételezés gyártói cikkszám alapján közvetlenül is történhet, ezáltal a raktáros gyorsabban azonosítja a beérkező tételeket.

Bevételezés csak tételkód alapján. Bár a PROD-ban minden bevételezés mögött megrendelés van, de előfordul hogy gyorsabb a bevételezés ha csak a tételkódot határozzuk meg a bevételezés közben, ekkor a rendszer megkeresi a megfelelő megrendelést, ezáltal gyorsítja a bevételezés folyamatát.

A Hulladék kezelésére a logisztikai folyamatokban is van lehetőség, hogy minél pontosabban tudjuk hol, milyen, és mennyi hulladék keletkezett.

A szállítók, fuvarozók minősítésére is van lehetőség, ami támogatja és gyorsítja a velük kapcsolatos jövőbeni döntéshozatalt.

Anyagok mozgatása

Mobileszközzel támogatott tárhely és készletrészlet azonosítás, hogy csökkentsük a kinyomtatott papír mennyiségét, és a raktáros aktuális információk alapján dolgozhasson.

Anyagmozgatás közbeni leltározási lehetőség, amelyet a rendszer opcionálisan időszakosan kikényszeríthet.

A leltározás idejének készletrészlet szintű kezelése, ezáltal az év végi leltár jelentősége csökken.

Leltár

Leltározás bármikor, egyszerűen, kinyomtatható leltárív alapján tervezetten, amivel több készletrészlet sor leltározása egyszerre kezelhető, ha általános leltár létrehozására van szükség.

Lehetőség a készletrészlet szintű leltározási esedékesség meghatározására és kezelésére, amivel minden készletrészlet megfelelő időszakonként, megfelelő mennyiséggel szerepel az információs rendszerben és a raktár lokációjában egyaránt.

Automatizmusok

A bevételezés folyamán automatikusan jönnek létre a mozgatási tervek, ezáltal a tételek a megfelelő raktárba, megfelelő időben kerülnek.

A raktári folyamatok során automatikusan kiszedési lista keletkezik, így személyre szabottan határozhatjuk meg kinek, mikor és mit kell mozgatnia.