Lukács József

Ügyvezető, Rendszertervező

Lukács József vagyok, diplomámat tekintve fizikus. Az egyetem alatt 21 évesen (1982) alapítottam első cégemet a saját tervezésű HomeLab számítógépek gyártására. Aztán jött a 77 Elektronika Kisszövetkezet (1986, később kft, orvosi műszerek) majd a Dension Audio Systems kft. (2001, autó elektronika). Ezen cégek élén munkatársaimmal több ízben elnyertük a Magyar Innovációs Nagydíjat, de ami ennél sokkal fontosabb: saját termékeink mellett vezető nyugat-Európai sőt japán cégek és autógyártók OEM beszállítóivá lettünk. Együtt nőttünk a kihívásokkal, sok száz készüléket fejlesztettünk ki, és sok millió készüléket gyártottunk le.

30 év alatt „kijátszottam” magam a kütyü-iparban, és 2010-ben nekifogtam, hogy a 3 évtized tapasztalatait egy szoftverben foglaljam össze és így adjam át az iparágnak – hadd „játssza” magát más is sikeresre!

Fiatal programozókat gyűjtöttem magam köré, és megalapítottam a Prodosoft Kft.-t, hogy elkészítsem a világ legjobb vállalat-működtető rendszerét – erős minőségbiztosítási és termelési fókusszal.

ERP rendszer van sok, de amikor ezekre a területekre kerül a sor, akkor legtöbbször elfogy a képesség. Pedig manapság már csak olyan (elektronikai) gyártás él meg Magyarországon (de Európában is!), aminek jellemzője:

  • low volume – high mix (széles termékválaszték mellett relatíve kis mennyiségek)
  • Valamilyen ágazati szabványnak való megfelelés (pl. In Vitro diagnosztika, FDA, Autóipari szabványok, stb.)

Ezek közös gyökere a szigorú tervezettség, nyomkövetés és mérhetőség. Ilyen kihívásoknak csak igazán hatékonyan működő cégek tudnak hosszú távon és nyereségesen megfelelni.   A PROD-ot használó vállalatok eredményei alapján a PROD erre alkalmas, sőt: hitem szerint a legalkalmasabb eszköz.

Ha az Ön cége hasonló kihívások előtt áll, akkor tegyünk egy próbát:

nézzük meg milyen lenne az Ön Cége a PROD-dal…

Rendszertervező:
Liptai Ildikó
Vezető Fejlesztő:
Nagy Károly
Vezető Tesztelő:
Labbancz Károly