Így segíti a termelő vállalat munkáját a PROD valós üzemi tapasztalatok alapján fejlesztett termelési rendszere

Pontosan, valós időben követhetővé és átláthatóvá teszi a precíziós mérnöki munkával tervezett gyártási folyamatot.

Fotókkal, szöveges instrukciókkal ellátott utasításokat, szerszámhasználati iránymutatást ad a termelést végző operátoroknak.

Minden tevékenységet online, a gyártási folyamat alatt valós időben naplóz, a munkautasításban rögzített részletességgel.

Lehetővé teszi az egyszerűsített lejelentés adminisztrációját, csak a késztermék mennyiségét meghatározva, könyvelve az alkatrészek felhasználását, a selejtet és a pontos műveleti időket.

A beérkező termékmegrendelések teljesítéséhez szükséges alkatrész-rendeléseket automatikusan létrehozza úgy, hogy a legjobb beszerzési feltételekkel, a legmegfelelőbb beszállítótól és a szükséges határidőre teljesüljenek.

A beérkező megrendelésekhez automatikusan hozza létre a gyártási igényt is.

A bérgyártás folyamatát egyszerűen átláthatóvá és kezelhetővé teszi.

Ha a szükséges alkatrészeink nem határidőre érkeznek meg, a PROD a hagyományos ERP rendszerekkel és MRP folyamatokkal szemben hatékonyan válaszolja meg a kérdést: mit gyárthatunk ma?

Tervezés szintjén

Gyártmányok alkatrészeinek tömeges kezelése: egyetlen változtatással kezelhető minden érintett gyártmány. Ezzel az adminisztrációra szánt idő csökken, a hasznos munkára fordítható idő és így a produktivitás pedig jelentősen nő.

Az anyagszükséglet részletes és átlátható kezelése: a gyártási igényekhez szükséges anyagokat a rendszer csoportosan és paraméterezhetően elemzi, az aktuális és jövőbeni ellátás alapján. Így a napi döntéseket leegyszerűsíti, a “mit tudunk ma gyártani?” kérdést azonnal megválaszolja.

A gyártmányok művelettervének több szintje már az ERP-ben megvalósul, így a gyártási folyamatok részletesen tervezhetőek és áttekinthetőek. A kidolgozott folyamatok és részletek újra felhasználhatóak, behivatkozhatóak más művelettervekbe, így a kipróbált megoldások nem vesznek el.

A kifutó alkatrészek kezelése: a maradék jó készlet felhasználása irányítottá válik akkor is, ha egy gyártmányban alkatrészcsere szükséges, de a régi alkatrészt is fel akarjuk használni a gyártásban.

A lejelentés szintjén

Egyszerűsített készre jelentés: a termelés egyszerűen és gyorsan utólagosan, adminisztrálható, ideértve az alkatrészkészleteket, a ráfordított időket, a késztermék készletezését, a selejt beépülők kezelését és a szerszámhasználatot.

Bérgyártás támogatása: a rendszer a beérkező bérgyártmány alkatrészeit és a fogyást is kezeli, így támogatva az előre lefektetett üzleti konstrukció megvalósulását.

Automatizmusok

A gyártási igény automatikusan, a terv szintjén létrejön a rendelés beérkezésével egy időben, így az adminisztráció ideje jelentősen csökken.

A gyártási igény alapján szükséges rendelések automatikusan létrejönnek az alkatrészekre és a szükséges félkésztermékekre, a legjobb kondíciókkal, így a jövőbeni készletek is azonnal tervezhetővé válnak.

Részletes online termeléskövetés: a 
prodmes-logo
termelésirányítási megoldása

Így teszi a gyártást hatékonyabbá a MES szoros, megvalósult integrációja a PROD rendszerrel:

Termelés közbeni azonnali lejelentés a termelési műveletek legalacsonyabb szintjétől, amivel a termelési folyamat a legrészletesebben irányítható és nyomon követhető, a hibalehetőség pedig minimálisra csökken.

Külső programok paramétereinek átvétele: a PROD képes adminisztrálni a termelés azon lépéseit is, (és ezzel biztosítani a különböző szintek minőségellenőrzését) amelyek csak külső programmal valósíthatóak meg. Ezek a külső programok pedig más, a termelésben résztvevő eszközökhöz vagy akár gépekhez is kapcsolódhatnak.

A betanítás támogatása és lerövidítése: az operátoroknak a rendszer a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a termelés legapróbb lépéseit is biztosan és hatékonyan elsajátíthatóvá teszi, ezzel is növelve a termelés hatékonyságát.

A szerszámok azonosított használata, amivel tervezhetővé válnak a szerszámhasználat költsége mellett a karbantartási idők is.

A termelés lépéseinek részletes naplózása: az egyes gyártmányok előállításának pontos folyamata utólag bármikor visszakereshető.

Kompetencia-kezelés: A PROD biztosítja, hogy az adott termelőmunkát a megfelelő tapasztalat birtokában lévő szakemberek végezzék.